vineri, 15 ianuarie 2010

Cosulete de pui cu ciuperci si parmezan


Cosuletele de pui umplute elegant cu parmezan si ciuperci vor fi surpriza oricarei mese aniversare. Nu trebuie sa va fie frica sa incercati sa le faceti, tehnica cosuletelor e atat de usoara, incat veti fi uimiti de cat de simplu e!
E o reteta care va impresiona cu siguranta, iar gustul va asigur ca e foarte bun.

Ingrediente:
-2 fileuri de piept de pui
-parmezan
-ciuperci champignon
-sare, piper,
-ardei iute uscat (daca va place mai picant)
-oregano uscat
-busuioc proaspat

Bateti fileurile de pui usor, fara sa rupeti carnea. Presarati condimentele si parmezanul ras.

Apoi adaugati 3-4 ciuperci pe mijlocul fileului si presarati iar parmezan peste ele.

Strangeti marginile fileului si apropiati-le bine.Prindeti-le cu scobitori.

Aromatizati 2 linguri de ulei de masline cu ardei iute si usturoi (aromatizarea uleiului de masline se face prin adaugarea condimentului cand acesta se incalzeste pana la temperatura de fierbere. Apoi se mentine inca 3 minute si se scoate, inainte sa se arda). Adaugati cosuletele de pui in tigaia cu ulei de masline si puneti capacul. Lasati focul la mediu si continuati prajirea vreo 10 minute , pana cand toata carnea se albeste.

Intre timp pregatiti cate un vas termorezistent pentru fiecare cosulet (daca vreti sa le serviti direct din cuptor). Ungeti vasele cu putin ulei de masline, adaugati putin suc de rosii, busuioc proaspat, oregano uscat, piper, ardei iute (optional), piper, usturoi. Dispuneti ciupercile pe margini si cosuletul in centru.

Presarati cu generozitate parmezan peste cosulet si intreg vasul de servire.

Coaceti la 180-200 de grade pana cand se topeste parmezanul, cam 15 minute maxim.

Se serveste cald, cu salata verde.

Si acum sectiunea mult asteptata:

Picant, interesant si foarte gustos.
Pofta buna!