Bucataria araba este o experienta care merita incercata, o aventura culinara intr-un taram bogat in condimente misterioase, cu arome puternice, ispititoare, unele cu efecte afrodisiace.
Puiul pregatit in stil libanez va fi o adevarata alchimie de arome, iar stilul de preparare este foarte facil (ingredientele de calitate facand practic toata treaba).
Condimentul de baza se numeste "zatar", un amestec de cimbru uscat, susan si sumac (otetar mirositor). Acesta va crea baza unui parfum oriental...mistic.
Va invit sa urmariti aceasta reteta absolut deosebita.
Ingrediente:
-pulpe de pui
-condiment libanez "zatar": cimbru, susan, sumac
-o cutie rosii pasate
-2 catei de usturoi
-scortisoara
-frunze de menta proaspata
-frunze de patrunjel
-piper
-ardei iute rosu
-seminte de susan
-suc de lamaie
-ulei de masline
Se condimenteaza bine pulpele de pui cu zatar si se pun la prajit intr-o tigaie in care ati incins 2 linguride ulei de masline.
Se presara un varf de cutit de scortisoara macinata,sare, piper, ardei iute.
Se adauga verdeata, putin suc de lamaie si se opreste focul.