vineri, 22 ianuarie 2010

Ficat de porc la gratar cu garnitura de ciuperci- tehnica unui grill reusit

Aceasta reteta este simpla, aproape banala, dar... contine secretul unui grill reusit de ficat (este valabil pentru orice tip de ficat, in cazul de fata, cel de porc).
Garnitura a fost un pic mai diferita, intrucat am combinat cu un drob de ciuperci si mozzarella http://www.retetedevis.ro/2010/01/drob-de-ciuperci-cu-miez-de-mozzarella.html, pentru o nota mai festiva.

Mai intai spalati si scurgeti ficatul de porc. Nu crestati, nu intepati, nu sarati, nu piperati...Nu faceti nimic decat incingeti gratarul.

Asezati bucatile de ficat pe gratarul incins si reduceti putin focul (spre mediu).
Lasati asa ficatul cam 1-2 minute, pana cand vedeti ca marginile se albesc, apoi il intoarceti(fara sa-l intepati).

Presarati piper pe partea care a fost deja pe gratar. Intoarceti iar feliile dupa 1-2 minute si condimentati iar dupa gust. Presarati si sare.
Intoarceti iar feliile pana cand devin bine rumenite, dar inca mai elimina suc in timpul frigerii(in total ar trebui sa stea pe gratar cam 8 minute-pentru o coacere medie, adica inca "in sange" la mijloc).

Scoateti gratarul de porc intr-un vas termorezistent cu capac si mentineti-l acoperit 5 minute inainte de servire. Aburii degajati vor "hidrata" gratarul, facandu-l sa devina extrem de gustos.
Se serveste caldut, cu sosul natur ramas in vasul termorezistent si garnitura de ciuperci.

Pofta buna!