miercuri, 6 ianuarie 2010

Muschi de vita cu sos sicilian

Friptura de vita sau vitel cu mozzarella si jambon crud, servita cu un sos de masline sicilian este o adevarata placere pentru toti amatorii de mancare sanatoasa si gustoasa.
Ingrediente:
- 2 fileuri de muschi de vita sau vitel
- 2 felii de mozzarella sau cascaval
- 4 felii de jambon crud
- rosii pasate
- 200 gr masline negre fara samburi
- 2 lingurite capere
- 300 gr ciuperci proaspete
- 2 catei de usturoi
- fasole verde fiarta
- ulei de masline
- sare, piper, cimbru
- frunze de salata, lamaie-pentru decor

Spalati bine fileurile de vita. Bateti-le si condimentati-le cu piper si cimbru. Nu puneti sare inainte de frigere.

Separat sotati fasolea verde fiarta cu un catel de usturoi macinat, timp de 2-3 minute.

Faceti sosul sicilian: caliti ciupercile in putin ulei de masline cu usturoi, apoi adaugati maslinele si caperele si in final sosul de rosii.

Frigeti carnea pe gratarul incins, 2-3 minute pe fiecare parte.

In ultimul minut, acoperiti fiecare friptura cu o felie subtire de cascaval, care se va topi peste carne.

Aranjati platoul de servire: intr-un colt salata verde cu ulei de masline si lamaie, in celalalt fasolea verde peste o felie de jambon crud, iar in mijloc puneti friptura cu cascavalul topit. Peste friptura asezati o felie de jambon crud.

Puneti sosul sicilian peste friptura si serviti.

Asa arata sectiunea delicioasa.

Pofta buna!