miercuri, 6 ianuarie 2010

Somon la cuptor in sos picant cu masline si capere

Una dintre cele mai rapide si delicioase retete de somon este cea la cuptor cu sos picant. Maslinele si caperele completeaza tabloul mediteraneean, alaturi de cimbru, lamaie si uleiul de masline.
Ingrediente:
- o bucata de somon
- o cutie de rosii pasate
- o lamaie
- o cutie mica de masline fara samburi
- 3 linguri de capere
- cimbru
- sare, piper, ardei iute
- cativa catei de usturoi

Ungeti un vas ceramic cu ulei de masline, puneti pestele spalat in mijlocul lui. Apoi stropiti pestele cu suc de lamaie, condimentati-l cu sare, piper si cimbru.
Adaugati rosiile pasate, caperele si maslinele. Tocati usturoiul si ardeiul iute si presarati-le peste peste. Introduceti vasul in cuptorul incins la 200 de grade Celsius.

Este gata in aprox. 20 de minute. In momentul servirii, adaugati suc proaspat de lamaie, pentru un gust mai acrisor.

Este o reteta dietetica, asa ca puteti sa savurati toata portia, fara remuscari.
Pofta buna!