duminică, 10 ianuarie 2010

Muschi de vita in sos de vin rosu "Amore arrabiatta"

O delicioasa friptura de vita, in sos de vin rosu, cu ardei si ciuperci si un "touch" personal " al arrabbiata". Simplu, elegant, cu o nota italiana, romantica si pasionala, iata o reteta pentru o cina in doi( cand tu tii regim, dar in acelasi timp vrei sa fac si ceva deosebit pt sot/iubit).

Ingrediente:
-2 felii de muschi de vita (ideal ar fi carnea de vitel)
-o jumatate de pahar de vin rosu sec
-ciuperci proaspete si ardei gras rosu
-mix Arrabbiata: ardei iute rosu uscat (peperoncini) si felii de usturoi deshidratat
-ulei de masline
-sare, piper
-verdeata pentru decor

Spalati, stergeti carnea de vita, bateti-o bine si apoi condimentati-o doar cu piper.
Amestecati intr-un castron vinul rosu cu 2 lingurite de condiment "arrabbiata" si introduceti carnea de vita in acest amestec. Lasati-o sa se marineze 1-2 ore la frigider.

Taiati ciupercile si ardeii in felii subtiri si caliti-le in putin ulei de masline. Presarati sare si piper.

Cand legumele sunt semifacute, adaugati feliile de carne. Prajiti-le cate un minut pe fiecare parte, la foc mare, langa legume.

Apoi adaugati sosul de vin rosu cu condimente si lasati sa fiarba pana scade sosul.

Intre timp stropiti permanent friptura cu sos, mentineti flacara aprinsa maxim inca 5 minute (sub nici o forma nu prelungiti timpul total peste 7 minute, pentru ca altfel carnea va iesi prea tare).

Presarati verdeata proaspat tocata inainte de momentul servirii.

Stropiti friptura si farfuria cu sosul de vin rosu. Pare de regim? Dar va asigur ca e foarte light, asa ca o puteti savura linistiti.
Aceasta reteta are nevoie de o companie selecta: ciuperci la cuptor umplute cu perlute de branza si verdeata (o nota pretioasa si racoritoare) si frigarui de legume in stil mediteraneean ( clasic, simplu, elegant).

Pofta buna!