duminică, 10 ianuarie 2010

Paste cu sos picant, prosciutto crudo si mozzarella


Pastele pot fi o excelenta alegere pentru pranz sau cina, fiind relativ usor de facut. Aceasta reteta foloseste ca ingrediente prosciutto crudo si mozzarella, un mariaj divin, "vero italiano", cununat de basilico proaspat si sosul "arrabbiata".

Ingrediente:
-o cana de fusilli multicolori (dar se pot folosi orice paste)
-o cana suc de rosii gros
-ardei iuti uscati si felii de usturoi deshidratat
-3 felii prociutto crudo
-150 gr mozzarella
-busuioc proaspat
-ulei de masline, sare, piper

Fierbeti pastele in apa cu sare si o lingura de ulei. Pastele trebuie sa ramana putin tari, "al dente", asa ca scurtati timpul de fierbere de pe cutie cu 2 minute.

Intre timp taiati prosciutto crudo fasiute si mozzarella cubulete.

Scurgeti pastele si clatiti-le cu apa rece.

Incingeti 2 linguri de ulei de masline, turnati sucul de rosii si fierbeti-l la foc mic. Adaugati amestecul de ardei iute si usturoi deshidratat, sare si piper.

Dupa ce a fiert cam 5 minute, adaugati si pastele scurse.

Fierbeti-le in sos cam 2 minute, apoi opriti focul si adaugati prosciutto crudo si mozzarella.

Se servesc fierbinti, cu busuioc proaspat, tocat fin.

Pofta buna!