joi, 28 ianuarie 2010

Salata de ficatei de pui

Chiar daca aveti o viata foarte activa, plina de proiecte si responsabilitati, incarcata de nenumarate ore suplimentare de munca, NU UITATI ...DE VOI!
Treceti-va propriul nume in agenda zilnica (macar o jumatate de ora)!
Invatati ca e bine sa va acordati zilnic atentie, invatati sa apreciati putinul timp liber pe care il aveti!
Organismul vostru nu este o "masina" , daca nu ii faceti "revizii" periodice s-ar putea sa nu mai accelereze asa de bine(cum o face acum).

Voltaire spunea: "Jumatate din viata ne cheltuim sanatatea facand avere, iar cealalta jumatate ne cheltuim averea pentru sanatate"

Fiti atenti cu voi, ca sa nu ajungeti sa regretati mai tarziu. Iesiti afara si faceti miscare, alergati, plimbati-va, incarcati-va cu energie pozitiva din natura.
Renuntati definitiv la fast food-uri, corpul vostru merita o mancare sanatoasa.
Daca nu aveti timp, veniti seara obositi, nu mai luati produse gata sau semi- preparate, pe care doar sa le incalziti la microunde!
In exact acelasi timp va puteti face singuri o cina foarte gustoasa si sanatoasa.
Am sa va arat ca in maxim 7 minute va puteti aseza la masa, avand un meniul mult mai sanatos decat un fast food.

In seara aceasta vom prepara o "salata de ficatei de pui". Puteti folosi orice combinatii va plac, eu am ales varza alba proaspata, castraveciori murati, rosii si patrunjel cu un dressing de ulei de masline, suc de lime si usturoi.

Mai intai caliti ficateii de pui in foarte putin ulei de masline. Presarati piper, sare, paprika si usturoi macinat in timp ce se calesc. Amestecati-i din cand in cand. Mentineti capacul peste tigaie tot timpul prepararii, pentru ca aburii sa ajute la pastrarea fragezimii ficateilor de pui.

Intre timp tocati varza, feliati castraveciorii.

Amestecati-le cu putin ulei si suc de lamaie. Feliati rosiile si tocati patrunjelul, amestecati-le.

Asezati salata frumos pe un platou. Cand sunt gata ficateii, lasati-i putin sa se raceasca si ,apoi, asezati-i peste legume.

Salata de ficatei calzi este delicioasa, foarte usoara si gata in mai putin de 7 minute.

Pofta buna!