Avocado este un fruct extrem de interesant, cu un continut lipidic ridicat (dar din fericire care ajuta la scaderea colesterolului "rau"), bogat in vitamina A, B, C,E. K, potasiu, magneziu, seleniu,beta-caroten (si nu numai).
Daca nu ati incercat pana acum avocado in preparate calde, atunci nu ezitati sa o faceti. Regula e sa adaugati avocado la final, cand supa este gata (nu se fierbe).
Veti descoperi un gust cremos, placut, catifelat, care completeaza perfect o supa-crema de ciuperci cu smantana, facandu-va mai confortabila o seara de iarna.
Ingrediente:
-500 gr ciuperci champignon
-un morcov
-o radacina de telina
-o ceapa mare sau 2 mici
-un catel de usturoi
-100 ml smantana(optional)
-un avocado bine copt
-putin suc de lamaie
-patrunjel verde
-sare,piper
Desfaceti fructul de avocado, indepartati samburele si scoateti miezul. Jumatate din miez il faceti cubulete (pe care le stropiti cu suc de lamaie sa nu se oxideze), iar cealalta o pasati cu furculita, amestecati cu putin suc de lamaie si o transformati in piure de avocado.
O supa ce produce o senzatie de confort si relaxare...minunat!
Pofta buna!