marți, 16 martie 2010

Ficatei de pui in sos provensal

Sosul provensal este un sos pe baza de vin si suc de rosii, cu un buchet aromatic specific zonei Provence(cimbru, oregano, rozmarin, maghiran). Este ideal pentru preparatele, din pui , peste, fructe de mare, innobiland retetele de fripturi. Se prepara foarte rapid si usor, asa ca nu trebuie sa va temeti de dificultatea acestei retete.

Ingrediente:
-un pachet de ficat de pui
-100 ml vin alb sec
-100 ml suc de rosii gros (sau rosii pasate)
-buchet aromatic provensal: oregano, cimbru,rozmarin,maghiran
-putin ardei iute uscat si usturoi (optional, daca doriti mai picant)
-ulei de masline

Spalati ficateii de pui, scurgeti-i si apoi adaugati-i in tigaia cu putin ulei de masline.
Caliti-i 1-2 minute, amestecand intr-una.

Presarati sare, condimentele si turnati vinul.

Dati focul la moderat spre mare si lasati asa sa fiarba cateva minute. Apoi adaugati si rosiile pasate.

Mai fierbeti inca 2-3 minute si e gata.

Se serveste cu garnitura de orez, legume la aburi sau cartofi la cuptor.
Pofta buna!