sâmbătă, 13 martie 2010

Pui cu sos italian si mousse de cartofi dulci cu portocale "Pollo oregano"

Acest pui la cuptor este rasfatat cu cele mai parfumate ierburi italiene (oregano si busuioc proaspat), colorat de sucul proaspat de rosii, "aprins" de iutele pepperoncino si racorit de sucul de lamaie, care ii da un plus de aroma. Intrucat este atat de delicios, a avut nevoie de o garnitura mai "pretioasa": mousse de cartofi dulci si portocale. Gustul fin al acestui tip de piure, cu o tenta dulce-afrodisiaca de citrice acompaniaza perfect "cuceritorul" pui picant "italiano vero".
O combinatie contrastanta, care reuseste sa evidentieze fiecare detaliu aromatic al acestui inedit cuplu culinar.

Ingrediente:
-3 pulpe de pui
-oregano proaspat
-busuioc
-o lamaie
-ulei de masline
-100 ml suc de rosii
-sare, piper
-pepperoncini uscati
-usturoi uscat (optional)

Tocati busuiocul si oregano.

Amestecati 2 linguri de ulei cu sucul de lamaie, coaja rasa de lamaie (o lingurita), sare, piper, usturoiul(optional), sucul de rosii si ierburile aromatice.

Adaugati pulpele spalate si scurse in marinata. Lasati-le minim 3 ore in frigider sa se marineze bine.

Puneti pulpele de pui si marinata in tava, adaugati si o cescuta mica de apa (sau vin alb).
Dati tava la cuptor la 180 de grade Celsius pana se rumenesc bine pulpele.

Intre timp, stropiti pulpele des cu sosul din tava.

Pana sunt pulpele gata, faceti garnitura: fierbeti cartofii, apoi mixati-i cu o lingura de smantana, putina sare si sucul de la o portocala. Spritati mousse-ul in jumatatile de portocala ramase.

Aranjati platoul de servire, presarati mult busuioc verde peste pui.

Daca nu va doriti ceva exotic, cum ar fi acest piure cu portocale, atunci puteti servi cu o garnitura clasica de cartofi sau orez.

Pofta buna!