duminică, 7 martie 2010

Legume la aburi cu sos picant

Legumele la aburi sunt o excelenta optiune pentru un meniu vegetarian, foarte sanatos. Steamer-ul este foarte la moda in zilele noastre, desi el este folosit din cele mai vechi timpuri de asiatici. Steamerul clasic, din bambus, este, dupa parerea mea, cel mai eficient(si de ce nu, mai ecologic). Puteti sa gatiti la aburi orice fel de legume, peste proaspat, orez, pastrand astfel propritetile lor nutritive.
Adaugati un sos picant legumelor si aveti astfel un minunat preparat vegan "fusion".
Puneti fiecare tip de leguma, spalata si taiata felii, pe cate un etaj al steamer-ului.

In maxim 5 minute, broccoli este gata (observati cum i se schimba culoarea intr-un verde crud). Nu preparati legumele mai mult de 5 minute, deoarece isi vor pierde toate calitatile.

Preparati un sos picant cu care veti asezona legumele gatite la aburi.
Incingeti o lingura de ulei de masline, adaugati un ardei gras tocat cubulete, putin usturoi macinat si caliti-le timp de 2 minute.

Adaugati o ceasca de suc de rosii gros, sare, piper, paprika iute si amestecati.

Cand sosul a scazut, luati-l de pe foc si turnati-l peste legume.
Puteti servi legumele cu orez si sosul picant.

Aranjati platoul de servire cat mai elegant si apetisant. Este posibil ca si persoanele care nu agreeaza foarte multe legumele sa fie tentate se guste :)!
Pofta buna!