sâmbătă, 27 martie 2010

Snitel "Alexander"

Snitelul este un preparat foarte iubit, dar snitelul "Alexander" este creat sa fie in topul snitelelor! Felia frageda de pui, cu o crusta delicioasa, imbracata in mozzarella topita (sau cascaval) si "decorata" cu o felie de rosie proaspata este gata sa va rasfete poftele.

Ingrediente:
-2 piepti de pui
-2 oua
-4-5 linguri de faina
-pesmet (optional)
-mozzarella sau cascaval
-2 rosii

Spalati pieptul de pui, taiati-l in 2 , astfel incat sa rezulte 4 felii mai subtiri. Bateti usor fiecare felie, presarati putina sare si, eventual, piper negru si boia.

Bateti bine ouale, adaugati treptat cate o lingura de faina pana cand obtineti o pasta groasa si omogena.

Treceti fiecare felie de pui prin amestecul de faina si oua si apoi puneti-le la prajit in ulei incins.

Reduceti focul la mediu si lasati-le sa se prajeasca pe fiecare parte pana cand devin usor maronii.

Scoateti snitelele de pui si asezati-le intr-o tava. Acoperiti-le cu felii subtiri de mozzarella sau cascaval.

Dati tava la cuptor la 180 de grade Celsius pana cand se topeste frumos cascavalul.

Serviti fierbinti, cu o felie de rosie pe deasupra.

Ca garnitura, puteti alege cartofi la cuptor sau cartofi taranesti si salata de rosii cu castraveti.

Pofta buna!
P.S: Acest tip de snitel face parte din meniul restaurantului Integra, unul din preferatele mele din Constanta (nu m-au platit sa le fac reclama, dar merita pentru calitatea serviciilor :) ).