sâmbătă, 27 martie 2010

"Orhideea de la miezul noptii"

Acest antreu foloseste cromatica si textura diferitelor sale ingrediente pentru a crea, simbolistic, o orhidee mov. Asocierea frunzelor violacee de salata cu feliile de cartofi albastri (o specie foarte scumpa si apreciata in Elvetia si Franta) creeaza fondul intunecat al misterioasei orhidee , ce se deschide doar la miezul noptii.
Este o reteta de design, conceptuala, ce doreste sa aduca putina imaginatie si fantezie unei simple salate de cartofi.
Reteta se incadreaza imagistic in stilul "cuisine floral" si poate fi oferita cadou de Florii unei persoane rafinate si sofisticate (ca o orhidee regala).

Ingrediente:
-cateva frunze de salata violacee
-1 -2 cartofi albastri
-crema de branza Philadephia sau mozzarella
-marar, patrunjel, menta
-2 fire de rucola pentru fiecare orhidee

Faceti un amestec din crema de branza si ierburile aromatice tocate fin. Parfumul de menta va da o nota olfactiva deosebita "orhideei" . Daca nu aveti crema de branza si plante aromatice , atunci folositi mozzarella simpla, taiata felii subtiri , de dimensiunea feliilor de cartofi.

Fiebeti cartofi in coaja. Curatati-i si taiati-i felii rotunde.

Asezati salata in farfurie. Tipul de orhidee pe care il realizam are 5 petale, 3 dispuse superior si 2 inferior.
Asezati feliile de cartofi pe cele 3 petale de sus si in centru. Puneti o lingurita de crema de branza pe fiecare felie de cartof (ca o striatie alba pe fiecare frunza).
In final, asezati cele 2 fire de rucola in centru, in jurul cartofilor.

Serviti imediat dupa preparare. "Orhideea" este un antreu surpriza, asa ca nu e nevoie sa realizati un buchet, e de-ajuns o singura floare.
Pofta buna!