![](http://www.mondocucina.ro/pictureDisplay.aspx?Mode=Large&blog=true&PictureName=184/Picture~~~054.jpg)
![](http://www.mondocucina.ro/pictureDisplay.aspx?Mode=Large&blog=true&PictureName=184/Picture~~~063.jpg)
![](http://www.mondocucina.ro/pictureDisplay.aspx?Mode=Large&blog=true&PictureName=184/Picture~~~065.jpg)
Aceasta reteta de miel in crusta de ierburi aromatice si parmezan este inedita si delicioasa.
Carnea de miel fripta pe gratar pana capata o culoare si o mireasma uluitoare este delicat atinsa de un voal de mustar de Dijon si apoi imbracata in mantia de pesmet, plante aromatice si parmezan. Rezultatul este de mare clasa: carnea aromata si suculenta contrasteaza elegant cu stratul crocant exterior. Un gust "crispy" delicios, o explozie de arome la fiecare inghititura, o experienta noua, ce merita incercata (mai ales ca Pastele dureza trei zile si poate vreti sa mai diversificati retetele clasice).
Ingrediente:
-2 felii de pulpa de miel dezosata
-o bucata de paine intarita(sau 5 linguri de pesmet)
-patrunjel verde, marar, menta proaspata, cimbru, coriandru (sau ce plante aromatice preferati)
-o lingura mustar de Dijon
-sare, piper, boia
-2 linguri de parmezan razuit
![](http://www.mondocucina.ro/pictureDisplay.aspx?Mode=Large&blog=true&PictureName=184/Picture~~~025.jpg)
Amestecati painea uscata cu plantele aromatice in robotul de bucatarie pana obtineti un pesmet verde aromat.
![](http://www.mondocucina.ro/pictureDisplay.aspx?Mode=Large&blog=true&PictureName=184/Picture~~~022.jpg)
Condimentati carnea cu sare, piper si boia si puneti fripturile pe grill-ul incins.
![](http://www.mondocucina.ro/pictureDisplay.aspx?Mode=Large&blog=true&PictureName=184/Picture~~~027.jpg)
Lasati focul la mediu si intoarceti carnea de cateva ori pana cand e bine rumenita. Nu presati carnea in timpul frigerii, deoarece isi va pierde suculenta.
![](http://www.mondocucina.ro/pictureDisplay.aspx?Mode=Large&blog=true&PictureName=184/Picture~~~030.jpg)
Amestecati pesmetul aromat cu parmezanul razuit.
![](http://www.mondocucina.ro/pictureDisplay.aspx?Mode=Large&blog=true&PictureName=184/Picture~~~031.jpg)
Ungeti fiecare friptura cu mustar cat e inca fierbinte, apoi acoperiti-o cu o crusta groasa de pesmet aromat.
![](http://www.mondocucina.ro/pictureDisplay.aspx?Mode=Large&blog=true&PictureName=184/Picture~~~032.jpg)
Dati fripturile la cuptor, la 180 de grade, circa 5 minute, pana se rumeneste putin crusta.
![](http://www.mondocucina.ro/pictureDisplay.aspx?Mode=Large&blog=true&PictureName=184/Picture~~~051.jpg)
Se serveste cald, alaturi de cartofi picanti.
![](http://www.mondocucina.ro/pictureDisplay.aspx?Mode=Large&blog=true&PictureName=184/Picture~~~060.jpg)
Puteti sa presarati ceapa verde tocata fin peste friptura , pentru decor si un contrast mai sugestiv.
![](http://www.mondocucina.ro/pictureDisplay.aspx?Mode=Large&blog=true&PictureName=184/Picture~~~064.jpg)
Si acum o bucatica pentru voi din aceasta delicioasa pulpa de miel in crusta aromata:
![](http://www.mondocucina.ro/pictureDisplay.aspx?Mode=Large&blog=true&PictureName=184/Picture~~~066.jpg)
Pofta buna si "Paste fericit"!