joi, 29 aprilie 2010

Cartofi unguresti

O reteta simpla, rustica, colorata si cu aroma puternica de paprika, incat sigur veti sti ca e de origine ungureasca. Daca vreti sa aduceti un strop de culoare in farfuria voastra, atunci puteti sa optati pentru aceasta reteta de cartofi unguresti. Este ideala ca preparat vegetarian, de post, sau ca garnitura langa o friptura.

Reteta poate fi picanta sau dulce , in functie de tipul de paprika folosit.
Ingrediente:
-cativa cartofi
-ulei
-o ceapa rosie (sau 2 , daca aveti mai multi cartofi)
-sare, piper
-paprika (boia) dulce si picanta

Cartofii se curata de coaja si se taie in felii potrivite.
Ceapa se toaca marunt, se caleste putin in ulei (sa nu devina maronie) si apoi se adauga cartofii.

Se presara sare, multa boia dulce si putina boia iute (sau , dupa preferinte). Se amesteca si se pune capacul.

Se lasa la foc mic , acoperit cu capacul. Din cand in cand se mai amesteca.

Daca nu aveti o tigaie antiaderenta foarte buna, atunci e mai simplu sa fierbeti putin cartofii (sa ramana putin tari) si apoi sa ii trageti la tigaie cu ceapa si boiaua (pentru ca intr-o tigaie simpla exista riscul sa se arda si sa se lipeasca daca ii lasati la foc mic, nesupravegheati).
Cand sunt bine facuti, dar inca fermi (verificati daca intra usor o furculita in ei), se trage tigaia de pe foc.
Se servesc imediat.

Simpli, dar deliciosi!
Pofta buna!