miercuri, 28 aprilie 2010

Pulpe de pui la cuptor cu sos special

Pulpele de pui la cuptor sunt delicioase, dar ce ati zice daca ar avea si un sos special? Sosul este o combinatie intre cateva ingrediente care dau o nota deosebita oricarei fripturi. Este ceva mai special pentru ca imbina ingrediente frantuzesti cu cele asiatice si orientale, melanjul de arome fiind atractia acestei retete simple de pui la cuptor.

Ingrediente:
-6 pulpe de pui
-sos de soia
-mustar de Dijon
-miere
-otet de mere
-amestec "5 arome"
-paprika
-sare, piper
-coriandru proaspat (sau patrunjel)
-cimbru
-ceapa verde
-susan

Amestecati 3 linguri de ulei de masline cu 2 linguri sos de soia, 2 linguri de miere, o lingura cu varf de mustar si cate o jumatate de lingurita de amestec"5 arome", piper, paprika (daca vreti mai aromat puneti chiar cate o lingurita din fiecare).

Puneti si o lingura de otet de mere, o lingura de coriandru tocat, o lingura de cimbru, un fir de ceapa verde tocata si 3 linguri de seminte de susan.

Spalati pulpele de pui, presarati-le cu sare si apoi treceti-le prin sos.

Asezati pulpele in tava, turnati si restul de sos peste ele.

Se lasa la cuptor, acoperind tava cu o folie de aluminiu, la 180 de grade Celsius, timp de 40 de minute.

Apoi scoateti folia si mai lasati tava in cuptor inca 20 de minute pana se rumenesc. Intre timp mai stropiti pulpele cu sosul din tava.

Foarte aromate si delicioase.

Pofta buna!