Lasati prejudecatile la o parte si incercati sa va priviti toti vecinii cu interes pentru cultura si valorile lor! S-ar putea sa ne intelegem toti mai bine, daca ne-am cunoaste valorile traditionale, mentalitatea si stilul de viata...
Ce pot eu sa spun este ca nu etnia face vecinul bun, ci educatia, respectul si sufletul omului. Generalizarile nu fac decat sa ne strice relatiile interumane( "Nu exista padure stricaciuni"). Asa cum legile judeca faptele si nu etnia, asa ar trebui sa facem si noi. Pentru ca si noi , la randul nostru, putem si gresit judecati in functie de nationalitate.
Dupa ce am vazut un documentar despre folclorul tiganesc, pot sa spun ca am ramas impresionata de vivacitatea muzicii lor si de spiritul lor vesel, care transpare atat in dansuri, cat si in arta culinara. Manelele nu reprezinta muzica traditionala tiganeasca, asa cum probabil crede multa lume.
Mancarea tiganeasca este caracterizata prin culoare si arome puternice, rusticitate si...pasiune. Poate fi o experienta interesanta!
Ingrediente:
-muschi de porc (reteta merge si cu ceafa de porc si cotlete)
-lapte
-cativa catei de usturoi ( la 2 muschiuleti cam 7 catei de usturoi)-functie de cat de mult suportati usturoiul
-putina faina
-pasta de ardei iute (daca vreti si mai picant) sau boia iute
-sare
-piper
-boia dulce
-ulei
Se taie carnea in felii, se sareaza si se acopera cu lapte. Se adauga usturoiul macinat si se acopera cu o folie alimentara bolul. Introduceti la rece, macar cateva ore, daca nu aveti timp o noapte. Eu am lasat cateva ore si a fost suficient.