marți, 29 iunie 2010

Limba de vitel cu sos de mustar

Va recomand acest aperitiv simplu, dar elegant, ori de cate ori va doriti o masa usoara , sanatoasa si satioasa in acelasi timp. Este o reteta ideala si pentru petreceri, deoarece este mai festiva, usor de preparat si o puteti realiza aproape instant (daca aveti limba fiarta si curatata din ziua precedenta).
Ideal pentru aceasta reteta este sa folositi limba de vitel (deoarece este foarte frageda si nu are deloc grasime).

Ingrediente:
- o limba de vitel
- 1-2 linguri de crema de branza (eu am folosit varianta cu piper multicolor)
- o lingura de mustar
- o jumatate de borcanel de smantana fermentata (cam 125 gr)
- sare
- piper
- decor: frunze de salata, rosii cherry

Fierbeti limba circa 2 ore , pana se inmoaie bine (cand infingeti furculita sa intre foarte usor).
Apoi curatati pielita, cat e inca destul de calda limba. Lasati-o la racit in frigider si apoi taiati-o felii subtiri.
Sosul se face in felul urmator: amestecati smantana cu crema de branza si cu mustarul. Potriviti de sare si piper.

Decorati platoul cu frunze de salata. Asezati feliile de limba reci, stropiti-le cu sosul de smantana si mustar.

Decorati cu jumatati de rosii cherry.

Pofta buna!