marți, 29 iunie 2010

Limba cu masline





Limba cu masline este o reteta foarte practica: merge si ca antreu rece, si ca fel principal cald. Reteta este foarte simpla, singurul inconvenient este ca trebuie sa fierbeti mult timp limba (ca sa devina foarte moale). Sosul tomat cu masline este delicios si complimenteaza perfect carnea frageda de vitel.

Ingrediente:
-o limba de vitel
-o lingura de pasta de rosii
-o lingura (maxim 2 de faina)
-sare, piper
-o ceapa alba mica
-un borcan de masline negre


Spalati limba si taiati-o in bucati. Lasati bucatile la apa rece cateva minute.


Fierbeti limba in apa cu putina sare. Limba se fierbe minim o ora. Eu am fiert-o aproape 2 ore (e gata cand inra usor furculita in ea).


Cat e inca destul de calda, curatati pielita. Apoi lasati-o sa se raceasca si taiati-o felii. Puteti sa o lasati la frigider si sa pregatiti sosul a doua zi.


Ceapa se curata si se tine o ora in apa rece (sa piarda din iuteala).
Pentru sos, tocati ceapa marunt, caliti-o un minut in putin ulei.


Apoi adaugati apa fierbinte, cat sa acopere ceapa si lasati-o sa fiarba.


Dupa ce se evapora apa, adaugati faina si amestecati repede sa se omogenizeze cu ceapa calita.


Reduceti focul si amestecati pana se ingroasa sosul.


Adaugati pasta de rosii dizolvata in apa.


Presarati sare si piper. Adaugati si o foaie de dafin.
Dupa ce fierbe sosul, amestecati continuu, pana cand incepe sa se ingroase.
Adaugati limba taiata cubulete.


Apoi adaugati maslinele.


Este gata dupa ce fierb si maslinele cateva minute.


Se serveste cald sau rece.


Pofta buna!