Daca vreti sa faceti o reteta festiva de pui, dar in acelasi timp sa nu munciti decat 5 minute, atunci puiul intreg la cuptor este reteta ideala pentru voi. Toata munca se rezuma la a astepta vreo ora si jumatate pentru ca puiul sa devina fraged si aromat la interior, crocant si delicios glazurat la exterior.
Pentru ca deja a venit vara va propun o reteta exotica, o combinatie de parfum de mere coapte, arome asiatice si note elegante si discrete de vanilie.
Combinatia de pui cu vanilie este specifica Insulelor Reunion, asa ca am folosit acest detaliu ca tusa finala peste puiul meu de inspiratie exotica.
O reteta ispititoare, generoasa ca buchet aromatic, cu gust divin picant- usor dulce, pe care va invit sa o pregatiti in weekend.
Pentru ca meritati ceva special!
Ingrediente:
-un pui intreg
-un mar mare (sa incapa in pui)
-cativa catei de usturoi
-amestec de condimente asiatice "5 arome"
-boia de ardei dulce si iute
-piper negru
-piper Sechuan (daca aveti este foarte bine, da un parfum deosebit, daca nu , merge si fara)
-cateva linguri de miere
-2-3 batoane de vanilie sau 2 lingurite rase de seminte de vanilie (in nici un caz nu puneti esenta)
-sare
Introduceti marul crestat in pui. Puneti si vreo 4-5 catei de usturoi striviti usor(vor elibera mai multa aroma) in interiorul puiul. Cateva boabe de piper Sechuan (daca nu aveti, puneti piper negru sau colorat) vor ajunge si ele in interiorul puiului. Acum am terminat cu umplutura.
Daca vi se pare ca se rumeneste prea repede , reduceti focul la 160 de grade si stropiti-l mai des cu sosul din tava.
Pofta buna!