vineri, 4 iunie 2010

Mini-pizze pe blat de baghete (Mini-pizza "la minut")

Daca va e pofta de pizza si nu aveti posibilitatea sa ajungeti la o pizzerie, atunci e bine sa stiti ca puteti sa faceti si acasa niste mini-pizze foarte delicioase.
Si pentru tot va e pofta si nu aveti nici timp prea mult sa preparati un aluat clasic, aceasta reteta va ajuta, deoarece blatul va fi din jumatati de baghete putin uscate.
Aceste mini-pizze seamana cu bruschetele italiene, singura diferenta fiind ca bruschetele sunt mai mici si nu se servesc pe post de fel principal ( ca pizza), ci ca antreu.
Timpul total de realizare a acestor mini -pizze este de 7 minute, dintre care 5 minute sunt la cuptor. Ideale pentru criza de timp in care ne aflam, in general.

Ingrediente:
-o bagheta veche de o zi (eu prefer sa fie integrala si cu masline)
-mozzarella
-rosii pasate
-prosciutto cotto
-ulei de masline de calitate
-oregano

Taiati bagheta in 2 si apoi sectionati fiecare jumatate pe lungime. Ungeti fiecare sfert cu ulei de masline. Apoi stropiti bine cu rosii pasate. Presarati mozzarella si prosciutto pe toata suprafata blatului. La final, putin oregano si dati tavile la cuptorul incins la 200 de grade.

In maxim 5 minute sunt gata (mozzarella este topita).

Se servesc calde , eventual stropite cu putin ulei de masline aromat (daca va place mult uleiul de masline).

Pofta buna!