luni, 5 iulie 2010

Cartofi prajiti cu telemea rasa si sos de smantana cu usturoi

O reteta foarte gustoasa, rustica, ideala pentru o masa copioasa: cartofi prajiti cu branza rasa si sos de smantana cu usturoi. Buna de tot, dar total anti-dieta, asa ca nu abuzati de ea.
Este o garnitura perfecta pentru un cotlet de porc la tava sau la tigaie, dar se poate manca si ca fel principal, doar cu o salata de varza noua.
In sezonul cartofilor noi, va sugerez sa nu ratati aceasta reteta delicioasa.
Ca sa fie mai dietetica, va recomand sa coaceti cartofii in cuptor (cu foarte putin ulei de masline), dar, la tara la strabunica, se mancau asa, prajiti :)

Ingrediente:
-cativa cartofi noi
-branza telemea
-o cescuta de smantana
-2 catei de usturoi
-sare, piper
Curatati si taiati cartofii pai. Prajiti-i pe baie de ulei, apoi scurgeti-i bine si asezati-i pe platou.

Cat sunt calzi, razuiti branza peste ei.
Separat faceti un sos din smantana amestecata cu usturoi macinat, un praf de sare si unul de piper.
Turnati sosul peste cartofi .

Pofta buna!