luni, 5 iulie 2010

Cotlete picante de porc cu cartofi prajiti cu branza rasa si sos de smantana cu usturoi

Cotletele de porc picante, trase la tigaie in sos de vin alb, sunt absolut delicioase. Reteta nu este in nici un caz dietetica, asa ca aveti grija cu portiile. Dar, ca orice reteta rustica, este atat de gustoasa, incat merita sa o savurati !
Garnitura de cartofi noi, prajiti sau copti cu ulei, presarati din belsug cu branza telemea rasa si stropiti cu sos de smantana cu usturoi, aduc un plus de savoare acestei retete traditionale.

Ingrediente:
-cateva cotlete de porc
-condimente: cimbru uscat, ardei iute uscat, usturoi, piper, boia dulce
-cativa cartofi noi
-smantana
-usturoi
-telemea

Puneti 2 linguri de ulei la incins, adaugati cotletele de porc spalate, batute putin si bine condimentate. Puneti capacul peste tigaie.

Separat, prajiti cartofii pai.

Cand sunt bine rumenite pe o parte, intoarceti cotletele si pe cealalta parte. Acoperiti iar cu capac.

Dupa cateva minute, adaugati 100 ml vin alb. Lasati vinul sa fiarba , pana cand scade. Intre timp, stropiti carnea cu sosul de vin.
Cotletele picante se servesc calde.

Ca garnitura: presarati branza rasa peste cartofii calzi si apoi stropiti-i din belsug cu sos de smantana cu usturoi macinat (100 ml smantana se amesteca cu 2 catei de usturoi macinati, putina sare, putin piper).

Se serveste cu salata de varza noua.
Pofta buna!