miercuri, 7 iulie 2010

Mega salata de vara cu sos de iaurt

Daca aveti in familie persoane care se declara "carnivore" si pe care de mult incercati sa le tentati sa-si diversifice alimentatia si sa incerce diverse legume, atunci e cazul sa puneti pe masa o mega salata. Scoateti in evidenta feliile de gratar de curcan, fasiute de jambon, felii de carnat de casa si orice credeti ca i-ar convinge sa incerce, dar strecurati si toate legumele proaspete pe care le aveti in casa.
Prezentati mega salata cat mai elegant, cu un delicios sos de iaurt cu marar, menta si usturoi si...e posibil sa convingeti :)

Ingrediente:
-frunze de salata
-o rosie mare de gradina
-un castravete
-un fir de ceapa verde
-un castron de fasole verde fiarta si racita
-jambon, friptura de pui (curcan), carnat de casa fript
-pentru sos: iaurt, mustar, usturoi, lamaie, marar, menta, sare, piper
-ulei de masline (sau combinatie de ulei de masline cu ulei de samburi de struguri)

Spalati si rupeti salata. Taiati rosiile si castravetii in felii. Adaugati ceapa verde tocata si fasole verde fiarta. Stropiti cu suc de lamaie.

Realizati sosul: amestecati suc de lamaie cu marar si menta tocate fin, usturoi macinat. Asezonati cu sare si piper dupa gust.

Adaugati cateva linguri de iaurt si o lingurita de mustar (eu am avut mustar cu piper verde).

Amestecati si gata.

Aranjati salata si turnati sosul.

Colorata si apetisanta!

Pofta buna!