![](http://www.mondocucina.ro/pictureDisplay.aspx?Mode=Large&blog=true&PictureName=260/Picture~~~040.jpg)
Friptura de miel la cuptor este o reteta traditionala romaneasca, preparata in special cu ocazia sarbatorilor de Paste. Vinul alb si ierburile aromatice fragezesc si parfumeaza carnea de miel, dandu-i o aroma imbietoare. Menta verde, rozmarinul si cimbrul sunt vedetele aromatice ale acestui preparat.
Ingrediente:
-cateva bucati de miel (in poza sunt bucati de pulpa)
-un pahar mare de vin alb
-putin ulei de masline (sau de floarea-soarelui)
-cativa catei de usturoi
-un fir de ceapa verde
-menta proaspata, cimbru si rozmarin
-sare, piper, ardei iute
![](http://www.mondocucina.ro/pictureDisplay.aspx?Mode=Large&blog=true&PictureName=260/Picture~~~001.jpg)
Ungeti tava cu ulei. Spalati carnea, scurgeti-o si asezati-o in tava, presarati-o cu sare , piper si ardei iute, dupa gust. Ungeti fripturile cu usturoiul macinat.
Tocati fin ierburile aromatice si ceapa verde si presarati-le peste bucatile de carne (cu generozitate). Turnati vinul alb.
![](http://www.mondocucina.ro/pictureDisplay.aspx?Mode=Large&blog=true&PictureName=260/Picture~~~004.jpg)
Lasati fripturile sa se marineze cateva ore in tava (la frigider, acoperite cu folie de aluminiu). Scoateti tava din frigider si lasati-o sa ajunga la temperatura camerei.
Apoi introduceti tava in cuptor, la 180 de grade Celsius.
![](http://www.mondocucina.ro/pictureDisplay.aspx?Mode=Large&blog=true&PictureName=260/Picture~~~028.jpg)
Dupa 30 de minute, scoateti folia (arata ca in fotografia de mai sus: carnea e aproape facuta, dar nerumenita).
Introduceti iar tava in cuptor si mai lasati-o inca 20-30 de minute, stropind frecvent fripturile cu sosul din tava. Ideea e ca vreti sa se rumeneasca putin, asa ca urmariti pana cand obtineti o culoare maronie.
![](http://www.mondocucina.ro/pictureDisplay.aspx?Mode=Large&blog=true&PictureName=260/Picture~~~030.jpg)
Friptura de miel se serveste imediat, fierbinte, cu garnitura de cartofi picanti ,la tava, ciuperci la cuptor, salata verde si sos de iaurt.
![](http://www.mondocucina.ro/pictureDisplay.aspx?Mode=Large&blog=true&PictureName=260/Picture~~~039.jpg)
Delicioasa, moale si aromata, friptura de miel la tava in sos de vin este o reteta ideala pentru zilele de Pasti (si nu numai)!
Pofta buna!