Daca ati avut vreodata ocazia sa mancati o friptura de vita autentica argentiniana, atunci imi veti da dreptate. Daca nu, atunci nu ezitati sa o incercati, cu prima ocazie.
Ceea ce o face extrem de delicioasa este calitatea carnii, dar si procedeul de marinare. Argentinienii marineaza carnea cateva ore inainte sa o friga(in sos chimichurri) si o ung constant cu marinata (in timpul frigerii). "Asado" este un termen generic pentru carnea preparata la grill.
Varianta mea de gratar de vita argentinian presupune aromatizarea carnii cu condimente uscate si servirea cu chimichurri proaspat.
Condimentati fripturile de vita cu: patrunjel uscat, oregano (partea verde) si boia de ardei, coriandru macinat, dafin macinat, cimbru, piper (partea rosiatica). Lasati-le acoperite cu folie, cateva ore, in frigider.
Nu va temeti sa incercati bucataria argentiniana, chiar daca sunteti la dieta. Carnea de vita este foarte dietetica, se digera foarte rapid, tehnica de pregatire (grill-ul) este foarte sanatoasa, iar sosul este perfect echilibrat din punct de vedere nutritional. Vinul rosu (consumat cu masura) ajuta digestia si creste buna dispozitie, asa ca nu veti simti regrete, chiar daca veti "devora" o friptura intreaga :).
Pofta buna!