luni, 9 august 2010

Piure rustic de conopida

Cand vreti sa mai diversificati putin garnitura si v-ati saturat de clasicul piure de cartofi, puteti sa incercati un piure rustic de conopida.
Am spus rustic, pentru ca va avea o consistenta mai grosiera. Deoarece nu-l veti mixa la robot ,vor ramane mici bucatele de conopida, care ii vor da o textura foarte interesanta. Vom adauga o jumatate de cutie de crema fina de branza dulce si putin unt de calitate, pentru o crea un piure delicios si cremos.

Mai intai spalati conopida si desfaceti-o in bucatele. Fierbeti-o in multa apa cu sare, pana cand este foarte moale.
Apoi scurgeti-o bine. Amestecati-o cat e fierbinte cu untul si crema de branza. Buchetele de conopida bine fierte se vor desface in mici fragmente, in timp ce amestecati, conferind o textura rustica piureului. Se presara piper (si usturoi, optional), dupa gust.

Pofta buna!