luni, 9 august 2010

Smoothie verde

Vara este momentul ideal pentru o dieta usoara, plina de vitamine, minerale, hidratanta si hranitoare in acelasi timp.
Va propun un mic dejun mai deosebit, inspirat din stilul de alimentatie "raw diet", care va va ajuta sa va detoxifiati corpul si va aduce un aport echilibrat de nutrienti de calitate. "Hrana vie" este o alimentatie cruda, care va ajuta sa beneficiati din plin de calitatile nutritive ale alimentelor consumate.

Acest smoothie verde are un ingredient -vedeta: graul verde. Despre graul verde se spune ca este un excelent remineralizant si tonifiant al organismului, stimuland intreg sistemul imunitar. Continutul sau impresionant de minerale (fier, magneziu, calciu, fosfor, potasiu,etc), vitamine (contine mai multa vitamina A decat morcovii si mai multa vitamina C decat citricele, dar si vit. B,E,K,D), aminoacizi (ajuta la formarea tesutului muscular), clorofila(efect de reducere a anemiei, de oxigenare a sangelui),numeroase enzime, ridica sucul de grau verde incoltit la rang de aliment-medicament.
Multi autori considera chiar ca ar avea un continut atat de ridicat in antioxidanti naturali, incat il recomanda in profilaxia si chiar tratamentul cancerului.

Astazi vom face un prim smoothie verde, de grau incoltit, mar verde si lamaie. Cu un gust proaspat, dulce-acrisor, este un cocktail vegetarian ideal pentru o dimineata de vara.

Si acum sa facem cunostinta cu plantutele magice de grau incoltit. Se " recolteaza" iarba de grau cand are o inaltime de 10-15 cm.

Se taie cu o foarfeca de bucatarie, cat mai aproape de nivelul solului.

Taiati toate firele de iarba odata si pastrati-le in frigider, in cutii de platic etanseizate, pana la o saptamana.

Smoothie verde se face dintr-o legatura de iarba de grau verde, amestecat cu un fruct sau o leguma verde (in cazul nostru, mar verde). Sucul iese foarte dulce, asa ca am adaugat si suc de lamaie(previne si oxidarea marului).

Puneti in blender cateva fire de iarba de grau, marul tocat, suc de lamaie si o ceasca de apa.

Mixati pana cand totul e omogen(circa un minut).

Turnati in pahare si serviti imediat.

Pofta buna!