vineri, 27 august 2010

Supa-crema de dovlecei

Nu poate sa treaca vara fara aceasta delicioasa supa-crema de dovlecei! Fina, savuroasa, cu crutoane sau smantana, supa-crema de dovlecei este bin-venita in orice amiaza torida de vara.
Vom face azi o varianta putin mai picanta, cu parfum inedit de piper si dafin, ce completeaza perfect aromele de legume.

Puneti apa la fiert, adaugati un morcov mare (sau 2 mai mici) ras, o telina mica rasa, o ceapa (poate fi lasata si intreaga).

Adaugati si 3-4 cartofi noi , curatati si taiati rondele. Lasati sa fiarba totul vreo 10 minute.
Curatati vreo 5-6 dovlecei, taiati-i rondele. Adaugati-i in supa.

Asezonati cu sare, cateva boabe de piper multicolor, o frunza de dafin.
Adaugati si putin ardei iute, daca doriti si mai picant.

Lasati totul sa fiarba inca 10-15 minute.

Apoi adaugati o ceasca de suc de rosii foarte gros.Mai lasati sa fiarba inca 3 minute la foc mic.

Strecurati supa, pastrati zeama si mixati legumele. Scoateti frunza de dafin.

Adaugati piureul de legume peste zeama, mai dati un clocot si opriti focul. Dupa ce s-a mai racit putin, adaugati o lingura de ulei de masline. Va da o aroma super!

Se serveste calda sau chiar si rece.

Adaugati crutoanele chiar in momentul servirii. Puteti sa o dregeti si cu putina smantana lichida.
Pofta buna!