vineri, 27 august 2010

Buzunare de pui cu chutney de caise si stafide

Pentru seara aceasta v-am pregatit o super reteta exotica: pui cu chutney de caise. Parfumul ei este ametitor, gustul foarte aromat, iar pieptul de pui va iesi fraged si inmiresmat. Reteta este ideala pentru o cina romantica ;) , asa ca e de preferat sa o pregatiti pentru cineva drag...
Combinatia de fructe fierbinti cu misterioasele condimente orientale (curry, scortisoara), accentuata de gustul ardeiului iute, complimenteaza perfect carnea frageda de pui. Fiecare bucatica vi se va topi in gura, garantat...
Se serveste cu orez basmati parfumat (orez thai) sau cous-cous, la lumina lumanarilor si langa un pahar de vin (eu as recomanda roze sau alb, demisec, fructat).

Ca pentru orice reteta romantica, nu vom gati mult (ne trebuie timp si sa pregatim atmosfera, asa ca in bucatarie vom sta maxim 10-15 minute).
Taiati pieptul de pui in 2 pe lungime, fara sa sectionati pana la capat.

Chutney este preparat dinainte, asa ca doar umplem buzunarele de pui.

Prindeti buzunarasele de pui cu scobitori, ungeti-le si la suprafata cu chutney si prajtiti-le la foc mediu, in ulei de masline aromatizat cu chilli (adica prajiti cateva secunde putin ardei iute in ulei inainte de a prepara mancarea).

Acoperiti cu un capac. Dupa 5-7 minute (in functie de grosimea pieptului de pui), intoarceti carnea. Adaugati si o cescuta mica de apa. Lasati sa fiarba acoperit in sos inca 5 minute.

Apoi scoateti capacul si mai lasati pe foc pana cand scade sosul.

Va raspandi un miros fermecator in toata bucataria!

Pofta buna!