Este atat de pufoasa si de lejera! Ideala pentru zilele de vara sau de inceput de toamna, cand inca mai gasiti caise proasete si parfumate. Combinatia de caise- capsuni este "made in heaven", incercati si va veti convinge.
Si mai am un mic secret, dar nu vi-l spun acum, ci pe parcurs. Am adaugat si un condiment oriental, pentru un plus de culoare si parfum...Pregatiti-va pentru o reteta speciala, dar simpla, cu reusita garantata.
Pentru aceasta prajitura trebuie sa ii multumesc soacrei mele, care mi-a dat reteta de baza a acestei prajituri. Eu am venit cu adaosurile: gem, migdale si.... (inca nu va spun ;) )
Ingrediente:
-6 oua
-10-15 caise proaspete bine coapte
-250 gr faina
-250 gr zahar
-o ceasca de cafea de ulei (cca. 200 ml)
-un plic de praf de copt
-esente: vanilie, rom
-2 lingurite coaja de lamaie
-optional: un varf de cutit de sofran (ingredientul surpriza)
-un borcan gem de capsuni
-fulgi de migdale
La sfarsit se unge cu gem.
Va ofer aceasta portie :
Ingrediente:
-6 oua
-10-15 caise proaspete bine coapte
-250 gr faina
-250 gr zahar
-o ceasca de cafea de ulei (cca. 200 ml)
-un plic de praf de copt
-esente: vanilie, rom
-2 lingurite coaja de lamaie
-optional: un varf de cutit de sofran (ingredientul surpriza)
-un borcan gem de capsuni
-fulgi de migdale
La sfarsit se unge cu gem.
Va ofer aceasta portie :