sâmbătă, 30 octombrie 2010

Pui cu bere

Puiul cu bere este o reteta deosebit de gustoasa, dar daca ii mai adaugati si o serie de arome mediteraneene (lamaie,usturoi, lime, busuioc, oregano si chimen), veti transforma aceasta reteta intr-un preparat incredibil. Si, ca sa ii oferim si mai multa personalitate retetei, vom "aprinde" un pic spiritele cu boabe de piper multicolor proaspat macinate si piper de Cayenne (atentie, este foaaarte iute).
Este o reteta "on fire", asa ca pregatiti berea sa o "stingeti" :))

Ingrediente:
-4-5 pulpe de pui(sau cate doriti)
-o lamaie galbena mare
-o lime (lamaie verde)
-mult busuioc verde
-patrunjel verde
-oregano uscat sau proaspat
-usturoi
-boabe de piper multicolor
-boia dulce
-piper de Cayenne
-chimen macinat
-cativa catei de usturoi
-sare
-bere

Macinati boabele de piper in mojar.

Ungeti o tava cu ulei. Spalati carnea, apoi asezati pulpele in tava. Condimentati pulpele pe ambele parti. Razuiti coaja de lime si presarati-o peste pulpe. Stoarceti ambele lamai si stropiti pulpele de pui. Turnati berea in tava.

Adaugati busuiocul tocat, feliile de usturoi si cateva felii de lime.

Dati tava la cuptor, acoperita cu folie de aluminiu, pentru 45 de minute la 200 de grade si apoi inca 30 de minute, fara folie, la 180 de grade (pana se rumesc pulpele).

Stropiti din cand in cand pulpele cu sos .

Se servesc calde, cu sos si patrunjel verde tocat marunt.
Pofta buna!