luni, 18 octombrie 2010

Salata italiana speciala "Insalata dell'amore"

Daca vreti sa spuneti "te iubesc", dar cuvintele vi se par prea mult sau prea putin, atunci e cazul sa o aratati. Poate nu stiati , dar o cina poate fi mai romantica decat o declaratie de dragoste!
Si, daca tot vreti sa fiti absolut seducatori, atunci provocati-va iubitul/a la o experienta desavarsita, uluiti-o cu o combinatie magica de ingredient italiene, stropite cu un sos dulce-picant, tandru si forte in acelasi timp, ca sentimentele voastre. Aduceti putina pasiune si imaginatie si veti obtine mai mult decat credeti de la o simpla salata :)

Ingrediente:
-frunze de rucola
-frunze de radicchio
-smochine bine coapte
-jambon crud
-mozzarella
-ciuperci coapte
-frunze de busuioc italian proaspete
-sos:ulei de masline extravirgin, otet balsamic (ideal e cel de Modena), miere parfumata (eu am pus de flori de portocal), suc de lamaie, sare

Taiati ciupercile coapte felii. Amestecati-le cu salata.

Faceti sosul: amestecati o lingura de ulei de masline cu 2 de otet balsamic, o lingurita de miere, sucul de la o jumatate de lamaie si un praf de sare.

Omogenizati bine.

Turnati peste salata.

Amestecati si lasati 5 minute sa ia aromele din sos. Aruncati si cateva frunze intregi de busuioc.

Apoi taiati smochinele felii groase si asezati-le peste salata.

Stropiti si smochinele cu putin sos.

Adaugati jambonul crud si cubuletele de mozzarella.

E gata de servire. O ultima stropire cu sos si e gata!

Secretul acestei combinatii este sa aveti ingrediente de calitate. Parfumul busuiocului proaspat, dulceata sosului, profunzimea jambonului crud, prospetimea mozzarelleri fresca sunt inedit completate de celebrele smochine, perfect coapte, parfumate si zemoase. Rucola si radicchio sunt alese special ca sa atenueze gustul dulce.
Pofta buna!