sâmbătă, 27 noiembrie 2010

Bruschete exotice cu somon fumé, avocado si mango

Italienii au creat celebrele bruschete, dar noi le vom da o imagine mai festiva si mai exotica. E drept ca ne indepartam destul de mult de gustul original, dar pana la urma putina originalitate nu strica niciodata.
Acest antreu este minunat pentru petreceri, mese festive sau chiar si pentru o cina eleganta si foarte lejera, cand vreti sa va rasfatati cu ceva bun dupa o zi grea.
Reteta este ideala si pentru zilele de post (cu dezlegare la peste, evident), cand vreti sa va diversificati putin meniul.
Ingredientele exotice se impaca foarte bine cu pretentiosul somon fumé si cu extravagantele frunze de rucola. Combinatia este usor pretentioasa, dar este exact ce trebuia pentru a potenta gustul plin de personalitate al celebrei rucola italiene.
Feliile de paine integrala aduc un plus de textura si completeaza cromatic tematica exotica a antreului.

Prajiti usor feliile de paine. Dorim un aspect usor "bronzat" care sa evidentieze perfect spectacolul de culori.

Feliati somonul afumat, stropiti-l cu lamaie.

Feliati avocado si mango, stropiti-le cu lamaie, sa nu se oxideze.

Acum aranjati cateva felii de avocado peste paine, apoi somonul si, in final, decorati cu mango si rucola.

Spectaculoase si intrigante, aceste bruschete vor fi atractia petrecerii.

Pofta buna!