luni, 8 noiembrie 2010

Cartofi cu rozmarin

Reteta italiana de cartofi la tava e foarte simpla si gustoasa. Se pot folosi cartofi noi intregi, de dimensiuni mici, sau taiati in rondele cartofii normali. Rozmarinul le da o savoare aparte, iar combinatia cu uleiul de masline aminteste din plin de gustul mediteraneean autentic. Cartofii cu rozmarin sunt ideali pentru o zi de post, langa o salata asortata, sau pot fi o garnitura excelenta pentru fripturi sau peste.

Deci, spalati bine (cu periuta) cartofii noi si puneti-i intr-o tava. Daca nu aveti cartofi noi , spalati-i, curatati-i de coaja si taiati-i felii. Stropiti bine cartofii cu ulei de masline, presarati sare proaspat macinata si amestecati-i bine, astfel incat sa fie bine unsi pe toate partile. Rupeti acele de pe o tija de rozmarin proaspat si presarati-le peste cartofi.

Dati tava la cuptor, la 180 de grade, timp de 20-30 de minute.

Se servesc calzi. In cazul de fata au insotit un somon cu rozmarin la cuptor, alaturi de morcovi fierti la aburi.

Pofta buna!