luni, 8 noiembrie 2010

Somon cu rozmarin la cuptor

Somonul este un peste deosebit de sanatos, bogat in acizi grasi omega 3, ideal pentru sanatatea si elasticitatea pielii, stralucirea parului, protejeaza inima si sistemul cardio-vascular, ajuta in prevenirea depresiilor, avand o actiune benefica asupra centrilor nervosi. Alegeti o cina cu peste de 3 ori pe saptamana si veti vedea o diferenta clara atat in privinta siluetei,cat si a starii de sanatate.
Reteta de somon la cuptor cu rozmarin proaspat, usturoi si lamaie este una dintre cele mai simple, rapide si delicioase. Si, fiindca se apropie postul Craciunului (cand se consuma des peste), ma grabesc sa va ajut cu cat mai multe idei de preparare a pestelui.

Spalati fileurile de somon. Infigeti cate o crenguta de rozmarin in fiecare bucata. In felul acesta se va aromatiza foarte bine din interior si toata carnea va fi parfumata. Presarati sare, piper, dupa gust.

Stoarceti cate o jumatate de lamaie direct peste fileuri, adaugati cateva felii de usturoi si dati tava la cuptor, la 180 de grade, 20 de minute.

Cand e foarte putin rumenit, e gata. Somonul nu trebuie preparat foarte mult timp, pentru ca isi pierde fragezimea.

Si daca tot e o reteta dietetica, va recomand ca garnitura legume fierte la aburi sau la cuptor.

Cand scoateti pestele din cuptor, este bine sa il mai stropiti o data cu suc de lamaie proaspat. Va trezi toate aromele din somon.

Tocat putin patrunjel proaspat (sau alta verdeata preferata) si presarati exact in momentul servirii.

In poza, garnitura este formata din cartofi copti cu rozmarin si morcovi fierti la aburi. Merge foarte bine cu felia de somon. Puteti sa fiti si mai dietetici, sa serviti doar cu salata verde.

Pofta buna!