marți, 9 noiembrie 2010

Omleta-pizza

Credeti ca pizza nu poate fi inclusa intr-un meniu de regim? Ok, reteta de fata nu e chiar pizza traditionala, dar miroase , arata si are gust de pizza, asa ca e o omleta speciala. Fie ca vreti sa faceti cuiva o surpriza placuta , pregatind la mic dejun aceasta omleta-pizza, fie ca tineti regim disociat si puteti sa profitati fara remuscari de o portie intreaga, omleta-pizza este o solutie pentru oricare din cele 3 mese ale zilei (cu mentiunea ca e mai bine ca o cina sa nu contina oua, decat daca e luata foarte devreme, pe la ora 17).

Secretul consta in aromatizarea oualelor batute cu oregano uscat. Va mirosi atat de puternic, incat vi se va parea ca intr-adevar mancati pizza.
Dar sa lasam teoria si sa trecem la fapte. Bateti 4 oua, adaugati un praf de sare si oregano uscat. Amestecati pana se omogenizeaza bine compozitia.
Luati o tigaie de clatite (sau orice tigaie mai larga, antiaderenta). Incingeti foarte putin ulei de masline (ungeti tigaia) si turnati ouale batute. Reduceti focul la minim spre mediu (sa nu se arda blatul si sa dezvolte lent aroma de oregano), acoperiti cu un capac si lasati asa cateva minute. Cand e aproape facuta, adaugati felii subtiri de mozzarella, felii de sunca masline, ce va place.

Adaugati si cateva felii de rosii proaspete. Puneti iar capacul, si asteptati putin sa se topeasca mozzarella. Intre timp se definitiveaza coacerea "blatului".

Pregatiti cateva frunze proapete de busuioc si decorati cu ele omleta-pizza, dupa ce ati asezat-o in farfurie.
Pofta buna!