vineri, 3 decembrie 2010

Porc picant si aromat la gratar

Carnea de porc la gratar este preferata romanilor, asa ca va propun o reteta simpla si delicioasa, gata in doar cateva minute. Va trebuie doar cateva condimente si niste cotlete f rumoase de porc cu putina grasime ( sau ceafa de porc).

Ingrediente:
-cotlete sau ceafa de porc
-piper multicolor proaspat macinat
-boia dulce
-boia iute sau piper de Cayenne
-oregano
-rozmarin
-maghiran
-cimbru uscat
-o jumatate de lamaie
-sare

Bateti usor carnea. Presarati cu condimente.

Daca aveti timp, lasati-o macar o ora in frigider. Apoi se lasa aproape o ora la temperatura camerei inainte de frigere.

Se frige pe ambele parti pana cand e bine rumenita. Cel mai bine este sa intoarceti des carnea, sa nu se arda. Cat timp se frige ,stropiti-o cu putin suc de lamaie (cateva picaturi pe fiecare felie).

Este gata de servire.

Pofta buna!