marți, 11 ianuarie 2011

Kafta- frigarui libaneze

Kafta (sau "kofta") este numele unor frigarui arabesti formate din carne tocata (de miel sau vita), condimente specifice si ierburi aromatice tocate fin. Puse pe gratar, frigaruile kafta raspandesc un miros foarte placut si ademenitor, iar gustul lor este delicios.
Se servesc cu salate de cruditati, sosuri pe baza de iaurt si lipii .

Ingrediente:
-800 gr carne tocata de miel (sau de vita sau amestec)
-ierburi aromatice proaspete (menta, patrunjel)
-amestec de condimente arabesti pt carne: paprika, chimion, coriandru, nucsoara, scortisoara, piper negru
-sare
-o ceapa mica tocata marunt ( eu am pus cateva fire de ceapa verde)
-usturoi (optional)

Se amesteca toate ingredientele de mai sus. Condimente e bine sa puneti mai mult, cam 2 linguri cu varf (sa capete aroma mai puternica).

Se lasa carnea sa stea cu condimentele circa 30 de minute, apoi se formeaza frigaruile.

Se frig la foc mediu, intorcandu-le des.

Cand sunt bine rumenite, se scot pe un platou.

Se servesc fierbinti, cu sos rece pe baza de iaurt, usturoi si menta tocata, salata de varza cruda sau alte legume proaspete.

Sunt delicioase, ideale pentru petreceri la gratar.

Pofta buna!