Pentru astazi: "Legume asortate la cuptor" in sos de ulei de masline, lamaie, usturoi, piper si oregano. Foarte simplu si bun! Aroma imbietoare a condimentelor va va incanta mirosul atunci cand le veti scoate din cuptor, iar modul de coacere (cu foarte putin ulei) va ofera un preparat sanatos si dietetic.
Daca nu doriti sa aveti un pranz exclusiv vegetarian, atunci puteti sa folositi aceste legume ca garnitura langa o friptura fierbinte, cu sos picant.
Ingrediente:
-3 cartofi
-un ardei gras rosu
-5-6 ciuperci
-2 dovlecei
-ulei de masline
-suc de lamaie
-oregano uscat
-piper
-sare
Mai intai ne ocupam de cartofi. Au timp de coacere mai lung, asa ca ii vom pune primii. Taiati felii cartofii, apoi ii ungeti cu putin ulei de masline, presarati sare, piper si oregano si dati tava la cuptor la 180 de grade, timp de 15 minute.
Pofta buna!