luni, 10 ianuarie 2011

Legume asortate la cuptor

La inceput de an vom prezenta o serie de retete dietetice, foarte usor de preparat , gustoase si predominant vegetariene, pentru a va ajuta sa reveniti la silueta de dinaintea sarbatorilor de iarna.
Pentru astazi: "Legume asortate la cuptor" in sos de ulei de masline, lamaie, usturoi, piper si oregano. Foarte simplu si bun! Aroma imbietoare a condimentelor va va incanta mirosul atunci cand le veti scoate din cuptor, iar modul de coacere (cu foarte putin ulei) va ofera un preparat sanatos si dietetic.
Daca nu doriti sa aveti un pranz exclusiv vegetarian, atunci puteti sa folositi aceste legume ca garnitura langa o friptura fierbinte, cu sos picant.

Ingrediente:
-3 cartofi
-un ardei gras rosu
-5-6 ciuperci
-2 dovlecei
-ulei de masline
-suc de lamaie
-oregano uscat
-piper
-sare

Mai intai ne ocupam de cartofi. Au timp de coacere mai lung, asa ca ii vom pune primii. Taiati felii cartofii, apoi ii ungeti cu putin ulei de masline, presarati sare, piper si oregano si dati tava la cuptor la 180 de grade, timp de 15 minute.

Apoi scoateti tava din cuptor. Cartofii sunt aproape facuti.

Adaugati ciupercile, ardeiul si sucul de lamaie. Peste fiecare strat de legume puneti sare si condimente.

In final, un strat de felii de dovlecei. Stropiti iar cu ulei si presarati condimente.

Puneti si 100 ml de apa si dati la cuptor inca 15 minute.

Legumele coapte se servesc calde, cu friptura sau ciuperci coapte.

Au un miros si un gust deosebit.
Pofta buna!