luni, 10 ianuarie 2011

Ciuperci umplute cu ardei si usturoi

O reteta ideala pentru iubitorii de ciuperci : "Ciuperci umplute cu ardei si usturoi". Rapida, economica si foarte dietetica!
Fiind foarte aspectuase, le puteti folosi si ca antreuri la diverse meniuri de petreceri. Servite cu un sos tomat picant, ciupercile umplute la cuptor pot fi alegere interesanta si pentru un meniu de Valentine's Day (culoarea rosie se potriveste bine cu tematica de cina romantica).

Ingrediente:
-cateva ciuperci champignon mari
-o jumatate de ardei gras rosu
-cateva felii de usturoi
-sare
-piper
-optional: sos de rosii cu ardei iute si piper

Spalati si curatati ciupercile, pastrati doar palariile. Presarati sare si piper peste ele. Umpleti-le cu ardei tocat si felii de usturoi (putin, daca e vorba de o cina romantica ;) ).

Coaceti-le la 180 de grade, circa 20 de minute.

Scoateti-le din tava, asezati-le pe un platou.

Se servesc calde sau reci.

Daca doriti, puteti sa le adaugati si cascaval inainte de coacere.
Se servesc cu un sos picant, pe baza de rosii si chili, simple sau langa o friptura.

Sau langa o garnitura de legume asortate la cuptor.

Pofta buna!