luni, 10 ianuarie 2011

Porc aromat la tigaie

Carnea de porc este foarte gustoasa, asa ca din cand in cand va puteti rasfata cu cate o friptura delicioasa , frageda si inmiresmata. Ca sa pastram totusi o limita a decentei din punct de vedere dietetic, dar si sa ne rasfatam privirea si papilele cu niste fripturi rumenite si ademenitoare, am ales o tenhica de preparare la tigaie, cu foarte putin ulei, multe condimente proaspete si un sos de vin alb sec, care fragezeste foarte bine cotletele si le mentine suculente.

Puneti o tigaie la incins ,adaugati foarte putin ulei de masline. Cotletele trebuie sa fie la temperatura camerei. Le bateti sau le presati usor. Apoi le presarati cu sare, piper si ierburi aromatice proaspete (ideal este cimbrul; eu am folosit cimbru citron, are o aroma fina de citrice, completeaza perfect gustul).

Puneti fripturile in tigaie cand uleiul e incins. Rumeniti-le usor pe ambele parti. Apoi turnati un pahar de vin alb sec.

Stropiti-le des cu sos. Lasati sa se reduca sosul la minimsi fripturile sa se rumeneasca in grasimea proprie. Cand sunt suficient colorate, le scoateti pe un platou.

Carnea de porc va fi moale si suculenta, iar mirosul deosebit.

Pofta buna!