luni, 10 ianuarie 2011

Supa de ciuperci cu smantana

Supele-crema de legume sunt ideale pentru meniul de iarna. Ce poate fi mai placut intr-o zi friguroasa decat o supa calda, cremoasa, care sa va incalzeasca si sa va rasfete papilele gustative?
Supa-crema de ciuperci cu smantana este delicioasa si se prepara foarte rapid.

Se fierb 3 cartofi taiati bucatele, o ceapa, un morcov si o telina.

Dupa 15 minute, adaugati si ciupercile (jumatate de kg) spalate, curatate si taiate. Adaugati sare, piper si usturoi (dupa gust).

Lasati sa fiarba inca 15 minute. Retrageti oala de pe foc, mixati supa.

Adaugati un borcan mic de smantana (sau 200 ml smantana lichida, este ideala pentru ca se incorporeaza foarte usor). Amestecati si mentineti supa la foc foarte mic, pana cand e complet omogenizata smantana.

Se serveste fierbinte cu patrunjel tocat si topping de smantana.

Daca va doriti ca reteta sa fie complet vegetariana, se poate inlocui cu succes smantana dulce cu cea de soia.
Pofta buna!