marți, 1 februarie 2011

Frigarui de miel cu menta si rozmarin

Frigaruile de miel sau de berbecut ies absolut divine daca infigeti bucatelele marinate de carne pe crengute de rozmarin. Aroma de rozmarin va patrunde din interior si va da un gust deosebit mielului. Marinata pe baza de vin rosu, mustar si menta aduce un plus de parfum si mentine carnea frageda si suculenta.
Un deliciu ce merita incercat, chiar si intr-o zi de dieta.
Ingrediente:
-400 gr pulpa de miel fara grasime (dati la o parte grasimea vizibila)
-3 linguri de vin rosu
-o lingura de mustar
-2 linguri de menta proaspata tocata
-fulgi de ardei iute
-cimbru uscat
-sare
-piper negru
-o legatura de rozmarin

Spalati carnea si transati-o in bucatele. Daca vreti ca reteta sa fie dietetica, indepartati orice urma vizibila de grasime.

Amestecati vinul cu mustarul, menta, sarea, piperul,ardeiul iute.

Presarati si putin cimbru uscat.

Adaugati bucatelele de carne si lasati-le la marinat circa 3 ore.

Formati frigaruile pe crengutele de rozmarin.


Frigeti la foc mediu, sa nu se arda.

Intoarceti-le pe toate partile.

Stropiti-le cu marinata ramasa pe toate partile rumenite, ca sa nu se usuce.

In final, sunt frumos rumenite, dar carnea ramane moale (puteti sa o testati apasand cu degetul).

Se servesc fierbinti, cu salata preferata si sos de iaurt cu menta sau sos tzatzichi.

Pofta buna!