Mustarul boabe este un condiment minunat, iute-aromat, da un parfum minunat somonului, dar si ajuta arderile metabolice, fiind foarte util intr-o dieta.
Utilizat in cantitati moderate, mustarul e un stimulent benefic organismului (evident, daca nu suferiti de diverse boli la care sunt contraindicate stimulentele), care revigoreaza intr-un mod placut.
Somonul la cuptor, in crusta de boabe de mustar oregano si piper negru este atat de delicios, incat nici nu va veti da seama ca sunteti la dieta.
Acoperiti cu un sos de iaurt, marar si cubulete de castraveti, pentru a racori putin preparatul. Este o reteta foarte simpla, dar speciala ca efect vizual si gustativ, asa ca va sfatuiesc sa serviti somonul cu boabe de mustar cu o salata delicata, de spanac tanar proaspat si rosii cherry.
Spalati fileurile de somon, asezati-le intr-o tava. Adaugati apa si putin vin alb sec. Stropiti fiecare fileu cu suc de lamaie. Apoi presarati cu sare, piper, oregano, boabe de mustar.
Asezati pe fiecare farfurie salata de spanac si rosii cherry, cate o felie de somon caldut peste salata si turnati 2 linguri de sos peste somon.
Decorati cu rosii cherry.
Si acum o sectiune, ca sa vedeti cum se desface somonul, semn ca e bine facut: