sâmbătă, 5 februarie 2011

Muschi de vita la gratar in crusta de mustar de Dijon cu nuci

Friptura de vita la gratar poate fi "innobilata" foarte simplu si usor cu o crusta de mustar (de preferat, cel de Dijon). Francezii adora mustarul de Dijon si carnea de vita, asa ca au creat o multitudine de sortimente de mustar care sa insoteasca aceste delicioase fripturi.
Mustarul de Dijon cu nuca are o aroma fina si eleganta, care se preteaza foarte bine in combinatie cu gratarul de vita, facut mediu.

Ingrediente:
-muschi de vita (cat doriti)
-mustar de Dijon cu nuci (daca nu aveti, amestecati mustar cu putina nuca macinata si omogenizati bine, pana se intrepatrund aromele)

Puneti carnea pe gratar (bucata intreaga groasa). Condimentati cu piper negru macinat.

Cand e bine rumenita pe o parte, intoarceti bucata de carne. Nu o presati si nu o intepati in timp ce se frige.

Spre final, presarati sare. Puteti sa verificati daca e facuta mediu (asa cum dorim) prin apasarea cu degetul. Carnea trebuie sa fie moale, dar sa opuna o usoara rezistenta. Daca nu sunteti siguri ca aveti destula experienta sa utilizati acest test, atunci faceti o incizie in grosimea muschiului si observati cum arata carnea in interior.

Ungeti fripturile cu mult mustar, sa se formeze o crusta.

Lasati-le sa mai stea inca 2 minute pe grill-ul incins (dar opriti focul, daca e facuta carnea). Mustarul de Dijon cu aroma de nuca va crea o crusta delicioasa peste buturugile de vitel.
Scoateti carnea pe o farfurie pre-incalzita si lasati-o 5 minute fara sa o atingeti. Apoi o sectionati in felii groase, perpendicular pe fibra.

Transferati feliile pe farfurii individuale (deasemenea incalzite) si decorati cu fulgi de ceapa crocanta, pentru un plus de gust si un contrast placut.

Observati ca vita ramane roz in mijloc, semn ca e mediu facuta. Puteti sa serviti si cu salata de spanac cu nuci si dressing de lamaie si mustar.
Pofta buna!