![](http://www.mondocucina.ro/pictureDisplay.aspx?Mode=Large&blog=true&PictureName=439/Picture~~~102.jpg)
![](http://www.mondocucina.ro/pictureDisplay.aspx?Mode=Large&blog=true&PictureName=439/Picture~~~106.jpg)
![](http://www.mondocucina.ro/pictureDisplay.aspx?Mode=Large&blog=true&PictureName=439/Picture~~~105.jpg)
Friptura de vita la gratar poate fi "innobilata" foarte simplu si usor cu o crusta de mustar (de preferat, cel de Dijon). Francezii adora mustarul de Dijon si carnea de vita, asa ca au creat o multitudine de sortimente de mustar care sa insoteasca aceste delicioase fripturi.
Mustarul de Dijon cu nuca are o aroma fina si eleganta, care se preteaza foarte bine in combinatie cu gratarul de vita, facut mediu.
Ingrediente:
-muschi de vita (cat doriti)
-mustar de Dijon cu nuci (daca nu aveti, amestecati mustar cu putina nuca macinata si omogenizati bine, pana se intrepatrund aromele)
![](http://www.mondocucina.ro/pictureDisplay.aspx?Mode=Large&blog=true&PictureName=439/Picture~~~091.jpg)
Puneti carnea pe gratar (bucata intreaga groasa). Condimentati cu piper negru macinat.
![](http://www.mondocucina.ro/pictureDisplay.aspx?Mode=Large&blog=true&PictureName=439/Picture~~~093.jpg)
Cand e bine rumenita pe o parte, intoarceti bucata de carne. Nu o presati si nu o intepati in timp ce se frige.
![](http://www.mondocucina.ro/pictureDisplay.aspx?Mode=Large&blog=true&PictureName=439/Picture~~~096.jpg)
Spre final, presarati sare. Puteti sa verificati daca e facuta mediu (asa cum dorim) prin apasarea cu degetul. Carnea trebuie sa fie moale, dar sa opuna o usoara rezistenta. Daca nu sunteti siguri ca aveti destula experienta sa utilizati acest test, atunci faceti o incizie in grosimea muschiului si observati cum arata carnea in interior.
![](http://www.mondocucina.ro/pictureDisplay.aspx?Mode=Large&blog=true&PictureName=439/Picture~~~097.jpg)
Ungeti fripturile cu mult mustar, sa se formeze o crusta.
![](http://www.mondocucina.ro/pictureDisplay.aspx?Mode=Large&blog=true&PictureName=439/Picture~~~098.jpg)
Lasati-le sa mai stea inca 2 minute pe grill-ul incins (dar opriti focul, daca e facuta carnea). Mustarul de Dijon cu aroma de nuca va crea o crusta delicioasa peste buturugile de vitel.
Scoateti carnea pe o farfurie pre-incalzita si lasati-o 5 minute fara sa o atingeti. Apoi o sectionati in felii groase, perpendicular pe fibra.
![](http://www.mondocucina.ro/pictureDisplay.aspx?Mode=Large&blog=true&PictureName=439/Picture~~~107.jpg)
Transferati feliile pe farfurii individuale (deasemenea incalzite) si decorati cu fulgi de ceapa crocanta, pentru un plus de gust si un contrast placut.
![](http://www.mondocucina.ro/pictureDisplay.aspx?Mode=Large&blog=true&PictureName=439/Picture~~~106.jpg)
Observati ca vita ramane roz in mijloc, semn ca e mediu facuta. Puteti sa serviti si cu salata de spanac cu nuci si dressing de lamaie si mustar.
Pofta buna!