marți, 8 februarie 2011

Somon la gratar cu oregano, lamaie si capere

Somonul este un peste gras, dar foarte sanatos, ideal pentru o cina copioasa, dar dietetica in acelasi timp. Preparat la grill, somonul capata un aspect dungat foarte frumos si un miros deosebit. Pestele proaspat se prepara in doar cateva minute, asa ca nu veti astepta prea mult aceasta cina delicioasa.
Aromele de lamaie, oregano si capere se combina perfect cu gustul somonului la gratar, asa ca nu va ramane decat sa asezonati dupa gust o salata verde si aveti totul pregatit.

Ingrediente:
-2 rondele de somon (pt 2 persoane)
-oregano uscat
-sare marina
-piper
-o lamaie
-2 linguri de capere
-salata verde
Spalati si stergeti bucatile de somon. Presarati sare, piper si oregano peste ele

Incingeti grill-ul si puneti bucatile de somon pe gratar. Reduceti focul la mediu si asteptati 2-3 minute sa se rumeneasca pe o parte. Intoarceti cu grija pestele si stropiti cu suc de lamaie partea care s-a rumenit deja. Lasati inca 3 minute pe grill, sa se coloreze si cealalta parte si sa fie bine facuta bucata de somon.

Se serveste cu salata verde , asezonata cu lamaie si ulei de masline (optional).

Somonul se lasa pe grill inca un minut dupa ce opriti focul, timp in care il stropiti iar cu putin suc de lamaie. Se serveste cald, presarat cu capere si decorat cu o felie de lamaie.

Pe cat de simplu e de facut, pe atat de bun este. Merita sa-l incercati! Aroma de lamaie este foarte placuta, iar combinatia cu caperele ii da o nota eleganta.
Pofta buna!