marți, 8 februarie 2011

Cartofi portughezi cu unt si rozmarin "Batatas ao murro"

Bucataria portugheza este foarte aromata si gustoasa. Aceasta reteta de cartofi este simpla si amuzanta (tehnica de preparare poate sa va ajute sa va eliberati de stres, intrucat "batatas ao murro" inseamna cartofi loviti, ceea ce inseamna ca trebuie sa va pregatiti de un meci de box :)) ).
Cine a inventat reteta aceasta probabil ca era destul de suparat, pentru ca altfel nu se explica procedeul de lovire cu pumnul (obligatoriu) al acestor inofensivi cartofi fierti.
Oricum, reteta portugheza este inedita ca stil si foarte, foarte gustoasa.

Ingrediente:
-cativa cartofi medii intregi (4 bucati pentru 2 persoane)
-2 linguri de unt
-sare grunjoasa
-rozmarin proaspat

Fierbeti cartofii in coaja in apa cu sare.

Lasati cartofii sa fiarba 5-7 minute, sa nu fie gata preparati, ci doar pre-fierti. Scoateti cartofii si lasati-i sa se racoreasca putin.

Cand sunt inca destul de calzi, se lovesc efectiv cu pumnul, avand grija sa nu ii rupeti de tot, doar sa fie striviti bine (eu am reusit sa fac vreo 2 K.O. , deci nu asa).
Asezati cartofii intr-un vas de yena, acoperiti-i cu unt si rozmarin si dati-i la cuptor , la 180 de grade, 10 minute.

Miros minunat.

Se servesc ca garnitura langa fripturi, in cazul de fata o frigaruie speciala ,braziliana, de inimioare de pui (churrasco de curacao).

Pofta buna!