![](http://www.mondocucina.ro/pictureDisplay.aspx?Mode=Large&blog=true&PictureName=455/Picture~~~121.jpg)
![](http://www.mondocucina.ro/pictureDisplay.aspx?Mode=Large&blog=true&PictureName=455/Picture~~~122.jpg)
Urmatoarea reteta de pui va aduce un strop din savoarea bucatariei grecesti: arome puternice de lamaie, prospetimea mentei proaspete si parfumul astringent al rozmarinului.
Carnea de pui va fi deosebit de frageda, suculenta si aromata. O incantare pentru papilele gustative!
Ingrediente:
-un pui intreg
-2 lamai
-o legatura menta verde
-o jumatate de legatura de rozmarin
-cativa catei de usturoi
-sare marina
-otet de mere
-un ardei iute (optional)
![](http://www.mondocucina.ro/pictureDisplay.aspx?Mode=Large&blog=true&PictureName=455/Picture~~~082.jpg)
Spalati verdeata, alegeti frunzele de menta si tocati-le. Pastrati tulpinile de menta, vom umple cu ele puiul.
![](http://www.mondocucina.ro/pictureDisplay.aspx?Mode=Large&blog=true&PictureName=455/Picture~~~083.jpg)
Curatati si macinati usturoiul, puneti-l in mojar. Adaugati feliute de ardei iute si putina sare marina. Frecati bine, pana se omogenizeaza.
![](http://www.mondocucina.ro/pictureDisplay.aspx?Mode=Large&blog=true&PictureName=455/Picture~~~084.jpg)
Adaugati frunzele de menta tocate si continuati sa amestecati bine.
![](http://www.mondocucina.ro/pictureDisplay.aspx?Mode=Large&blog=true&PictureName=455/Picture~~~085.jpg)
Va rezulta o pasta de menta foarte aromata si picanta.
![](http://www.mondocucina.ro/pictureDisplay.aspx?Mode=Large&blog=true&PictureName=455/Picture~~~087.jpg)
Adaugati treptat sucul de la o lamaie.
![](http://www.mondocucina.ro/pictureDisplay.aspx?Mode=Large&blog=true&PictureName=455/Picture~~~088.jpg)
Puneti o lingurita de otet de mere si una de ulei de masline. Amestecati energic.
Pregatiti umplutura pentru pui: o lamaie taiata in jumatati, tulpinile de menta si cateva crengute de rozmarin.
![](http://www.mondocucina.ro/pictureDisplay.aspx?Mode=Large&blog=true&PictureName=455/Picture~~~089.jpg)
Puiul se spala bine, se sterge si se unge abundent cu marinata.
![](http://www.mondocucina.ro/pictureDisplay.aspx?Mode=Large&blog=true&PictureName=455/Picture~~~090.jpg)
![](http://www.mondocucina.ro/pictureDisplay.aspx?Mode=Large&blog=true&PictureName=455/Picture~~~092.jpg)
Umpleti puiul cu lamaie, menta si rozmarin. Adaugati o jumatate de cescuta de apa in mojarul in care a fost marinata, amestecati si turnati sosul obtinut in tava, langa pui. In felul acesta curatati mojarul (va fi mai usor de spalat) si preparati foarte rapid sosul.
Acoperiti tava cu o folie de aluminiu sau hartie de copt si dati la cuptor, preincalzit la 180 de grade, timp de o ora.
![](http://www.mondocucina.ro/pictureDisplay.aspx?Mode=Large&blog=true&PictureName=455/Picture~~~095.jpg)
Indepartati folia, stropiti bine puiul cu sosul din tava si reintroduceti tava in cuptor, pana cand e bine rumenit. Reduceti focul la 160 de grade, ca sa nu se arda puiul prea repede. Stropiti din cand in cand cu sos, pana cand e gata.
![](http://www.mondocucina.ro/pictureDisplay.aspx?Mode=Large&blog=true&PictureName=455/Picture~~~114.jpg)
Miroase imbietor si e atat de fraged !... Veti vedea cum se desprinde carnea de pe os foarte, foarte usor.
Se serveste cald, cu diferite garnituri: piure de cartofi, orez, cartofi copti, paine proaspata. Sau doar cu salata, daca vreti sa fie mai dietetic.
![](http://www.mondocucina.ro/pictureDisplay.aspx?Mode=Large&blog=true&PictureName=455/Picture~~~126.jpg)
Pofta buna!